M9 House

Type: single-family house

Status: under construction, 2021 –

Location: Constanta, Romania

Works: architecture (renovation), interior design, landscape design

Total built area: 200 sqm

RO:

Proiectul a început cu clădirea studiată în faza de execuţie, “la roşu”. Beneficiarii au dorit remodelarea faţadelor din proiectul iniţial cu modificări minime la situaţia existentă, pentru a evita cheltuieli suplimentare.

Soluţia propusă constă în 4 etape:

modificarea unor goluri pentru a da mai multă coerenţă faţadelor – arcadele terasei acoperite se egalează, fereastra de la dormitorul matrimonial se împarte într-un ansamblu vertical, cele 4 goluri de la dressing şi baia matrimonială se grupează într-un bandou orizontal, ferestrele rectangulare din parter se arcuiesc;

adaugarea unor jardiniere care rezolvă probleme precum colţuri moarte în amenajarea curţii şi ruperi de nivel;

modificarea finisajelor – tencuiala bej devine albă, soclul şi stâlpii se placheaza cu piatră calcaroasă, iar bandourile nou creeate de ferestrele şi sageacul acoperişurilor se îmbracă în plăci furniruite;

reproiectarea unor elemente de arhitectură, precum panourile şi porţile gardurilor stradale, uşa de acces şi cea de la garaj.

Rezultatul este un aspect mai coerent şi călduros, cu influenţe neoromâneşti şi mediteraneene moderne, care se potriveşte mai bine în peisajul staţiunii, alături de vilele interbelice şi cazinoul din Eforie.