C1 Cemetery

Type: vertical cemetery 

Status: concept, 2017 

Location: Constanta, Romania

Works: architecture (new build), landscape design

Total built area: 14000 sqm

RO:

Din dorinţa evadării ocazionale de la oraş, clienţii au ales staul Nazarcea, favorizat de linişte şi apropiere de municipiul Constanţa. S-a studiat posibilitatea consturirii unei case de dimensiuni mici (parter 80mp şi pod locuibil) din lemn, în regim semi-prefabricat, pe un teren de 2000mp.

Din cauza unor probleme de infrastructură locală, s-a renunţat la acest teren şi, în prezent, se caută altul care sa permită construirea locuinţei în aceeaşi formulă – paralel cu strada, cu vedere principală spre grădina mare cu livadă la sud. Tema de proiectare a conţinut şi cerinţa ca locuinţa să fie construită după principiile de casă pasivă, cu surse alternative de energie.